A very small leak caused a very big hole in a ceiling. A very minor leak from a bath waste went unnoticed as the ceiling below was constructed of lath and plaster which just absorbed the water. The plaster became so heavy a large section crashed to the floor, luckily no one was in the room at the time!

Before

To Start With

We were recommended to the policy holder by a relative. We carried out a survey of the property and issued a complete scope of the necessary repairs to the insurance company. The insurance company appointed a loss adjuster to manage the claim on their behalf.

The ceiling debris was all over the floor and furniture, so following taking record photographs, we removed the debris and carried out a primary clean.

We met the Loss Adjuster on site and went through our proposed scope of works. They were happy with the proposed reinstatement works so authorised us to proceed with the reinstatement works.

Reinstatement

The remaining ceiling had to be removed, which is a messy and unpleasant job, so prior to commencing, the room had to be sealed and a dust extraction unit set up. This enabled us to clear the ceiling without contaminating the rest of the property.

After the ceiling was removed it was replaced with plasterboard and skimmed with plaster. The decorations were completed to a high standard.

All the works were carried out by our team of trades men.

To Finish

When all the works were complete, the policy holder signed a completion note, which we forwarded to the insurer with our final invoice for the pre-agreed cost which was paid directly to us.

After

 

What the Customer Said

We did not know where to turn when our ceiling came down in the night, luckily my sister in law recommended Simon. He came around the same day we called him. He reassured me that we were okay to clean up prior to the insurance company coming out and even got his team in to carry out an initial clean

He liaised with the insurance company and I did not have to do another thing. I am very particular about the quality of workmanship, but I could not be any happier with the finish and the friendly team of workmen.

 

Lucy Kaufman – Gidea Park